Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα

Τα 2.166 κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη στη χώρα μας δεν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το μοναδικό ρεκόρ που θα καταγραφεί στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το ρεκόρ αυτό θα καταρριφθεί και την Τετάρτη με τον αριθμό των κρουσμάτων να προκαλεί τρόμο.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ζήτημα του lockdown στην Αττική. Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες, το μέτρο του lockdown θα παρθεί μόνο αν αυξηθούν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο. Αν συμβεί αυτό, τότε η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αποφασίσει ακόμη και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το lockdown στην Αττική. Το θέμα αυτό συζητήθηκε εκτενώς στην σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με βασικό θέμα την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα νοσοκομεία της Αθήνας – όπως και όλης της χώρας – δέχονται πίεση λόγω της αύξησης των διασωληνωμένων και το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Μάλιστα, αυτό που εξετάζεται πολύ έντονα και είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί άμεσα είναι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού. Ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Τι απαντά ο Στέλιος Πέτσας για το lockdown στην Αττική

Οπως είπε στην «Ωρα Ελλάδος» ο Γιάννης Σαραντάκος, στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός ολικού lockdown καθώς οι περιοχές «γκριζάρουν» η μία μετά την άλλη, όμως η Αττική, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς lockdown. Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις.

About Author