Κρίσιμα αποτελέσματα σε Τζόρτζια και Φλόριντα

Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν κερδίσει στη Τζόρτζια εδώ και δύο δεκαετίες. Είναι οχυρό των Ρεπουμπλικανών που εκτός των άλλων ελέγχουν τα Πολιτειακά αξιώματα και την τοπική Βουλή. Για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι μια Πολιτεία που οπωσδήποτε πρέπει να κερδίσει και η σχετικά γρήγορη καταμέτρηση εκεί θα είναι μια ένδειξη για το πώς θα κυλήσει η νύχτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπάιντεν διάλεξε την Τζόρτζια για να δώσει την τελευταία του ομιλία και η υποψήφια αντιπρόεδρος του Κάμαλα Χάρις βρέθηκε εκεί την Κυριακή. Και εκτός από τις προεδρικές εκλογές εκεί παίζονται και δυο έδρες για τη γερουσία, που οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα καταλήξει σε ισοπαλία και σε δεύτερο γύρο.

Στη Φλόριντα, παίζεται το άλλο σημαντικό χαρτί και των δύο υποψηφίων- ίσως περισσότερο του Τραμπ, που κέρδισε την Πολιτεία το 2016 μόλις με 1% διαφορά. Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις είναι όλες μέσα στο περιθώριο του στατιστικού λάθους. Και οι δύο υποψήφιοι επένδυσαν και πολύ χρόνο και πολύ χρήμα εκεί, με τη συμμετοχή να αποτελεί το κλειδί για το αποτέλεσμα.

About Author