Πέτσας: «Δεν υπάρχει μετάδοση κοροναϊού μέσα στις σχολικές αίθουσες»

Σε ερώτηση που υπέβαλε δημοσιογράφος στον Στ. Πέτσα σχετικά με το αν υπάρχει σενάριο κλεισίματος των σχολείων ή έστω των λυκείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις σχολικές αίθουσες, συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απέξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει από την αίθουσα και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών!() Είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνείς μελέτες που γίνονται«.

Ακολούθησε ερώτηση δημοσιογράφου που αναρωτήθηκε “πώς το εξηγεί αυτό” και ότι “ακούγεται πολύ περίεργο”, αλλά ο κ. Πέτσας απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, δεν είναι επιστήμονας…

Παρακολουθείστε τον σχετικό διάλογο στο -1.08

Πάνω από 440 σχολεία ή τμήματα κλειστά

Την ίδια ώρα που δηλώνει τα παραπάνω ο Στ. Πέτσας εκ με΄ρους της κυβέρνησης, τα σχολεία “βράζουν” σε όλη τη χώρα από κρούσματα.

Στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παδείας, έχουν αναρτηθεί 440 σχολεία ή σχολικά τμήμστα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων.  Λέτε όλα αυτά να είναι… εισερχόμενα ή απλώς εξερχόμενα κρούσματα και όχι μεταδιδόμενα ανάμεσα στα παιδιά;

Ίσως το διευκρινίσει αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

About Author