Κοροναϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες – Επανέρχονται τα sms

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο το πρωί ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το lockdown θα έχει διάρκεια 14 ημερών και οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μάλιστα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Και επεσήμανε: «Ο Πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες».

“Eπανέρχεται το sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας” πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το λιανεμπόριο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι “το λιανεμπόριο θα είναι κλειστό. Ισχύει ό,τι ίσχυε και τον Μάρτιο” και πρόσθεσε ότι “τα σχολεία θα είναι ανοιχτά”. Σχετικά με τις εκκλησίες ο κ. Πέτσας είπε ότι “όπως ξέρετε από την άνοιξη και οι εκκλησίες κλείνουν σε μια περιοχή όπου επιβάλλεται lockdown”.

 

About Author