Κοροναϊός: Πληροφορίες για καθολικό lockdown από αύριο στη Θεσσαλονίκη

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό καθολικό lockdown στην πόλη. Οι μετακινήσεις θα γίνονται με αποστολή sms. Αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα.

Ο κ. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το πρωί δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κοροναϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κοροναϊός», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία». Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown», ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

About Author