Φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου  

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 4 το πρωί σε πυροσβεστική και αστυνομία όταν ενημερώθηκαν για φωτιά στον καταυλισμό, περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών  στη Σάμο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος στο Mega, η φωτιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα γύρω στις 4 τα ξημερώματα Δευτέρας. Ειδικότερα, όπως είπε, η φωτιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα, όχι δηλαδή στο επίσημο κέντρο υποδοχής, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να καεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική καθώς υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν περιμετρικά του χώρου.

Ακόμα, δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της φωτιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να καθαρίσουν τα εύφλεκτα υλικά περιμετρικά του ΚΥΤ στο χώρο της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κανέναν τραυματισμό, ενώ η εστία έσβησε. Το ερώτημα πλέον είναι πού θα φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί, καθώς το νησί, από την Παρασκευή, είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τον καταστροφικό σεισμό.

About Author