Παρίσι: Πρωτοφανές μποτιλιάρισμα άνω των 700 χιλιομέτρων λίγες ώρες πριν το lockdown

Ουρές 706 χιλιομέτρων σχηματίστηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους που οδηγούν έξω από το Παρίσι, σε ένα πρωτοφανές μποτιλιάρισμα, καθώς οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας έσπευσαν να την εγκαταλείψουν, πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν και τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο εθνικό lockdown στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, το μποτιλιάρισμα της Πέμπτης ήταν κατά 200 χιλιόμετρα μεγαλύτερο από προηγούμενο το οποίο είχε αγγίξει τα 525 χιλιόμετρα.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, οι Γάλλοι μπορούν να βγουν  από το σπίτι τους μόνο για σοβαρούς λόγους: για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους εάν δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, για να επισκεφτούν γιατρό ή για κάποια σοβαρή οικογενειακή ανάγκη. Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο επιτρέπεται μόνο για μία ώρα την ημέρα και σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το σπίτι. Τα σχολεία, όμως, θα παραμείνουν ανοικτά και τα παιδιά άνω των έξι ετών πρέπει να φορούν μάσκες.

Στο τεράστιο μποτιλιάρισμα συνέβαλε και το γεγονός ότι πολλοί Γάλλοι έλειπαν από το Παρίσι για την αργία των Αγίων Πάντων και έσπευσαν να επιστρέψουν ώστε να μην αποκλειστούν μακριά από τα σπίτια τους. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει «ανοχή», ώστε «όλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους, ώστε οι οικογένειες να οργανωθούν».

 

About Author