Καραμανλής: Στο τραπέζι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς

Στα νέα μέτρα που θα ληφθούν για να μπει «φρένο» στη διασπορά του κοροναϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον Σκάι, κλήθηκε να δώσει μια εικόνα των μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, υπάρχει πιθανότητα να τεθούν κάποιοι περιορισμοί στους επιβαρυμένους νομούς και να υπάρχουν μετακινήσεις μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες.

«Ας μην προτρέχουμε όμως. Ας περιμένουμε τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε ότι «σιγά σιγά πυκνώνουμε και τα δρομολόγια», τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους, αρχές του επομένου, θα έχουν προσληφθεί 655 υπάλληλοι σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και άλλοι 550 στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή στις αρχές του 2021 τα λεωφορεία που θα είναι στην κυκλοφορία θα έχουν ανέλθει στα 1.300 με 1.400. Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι με βάση το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ μόνο το 5% έχει πληρότητες άνω του 65%. «Δεν υπάρχουν πια οδηγοί αποσπασμένοι δεξιά και αριστερά» διαβεβαίωσε ο υπουργός, απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

 

 

About Author