Ερντογάν: Οι χώρες που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες

Σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις κατά της Γαλλίας, αλλά και της Δύσης προέβη σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν “να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες” καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Σε ομιλία του στους βουλευτές του Κόμματός του στο κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν “ένα θέμα τιμής για εμάς.”. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο Ναγκόρνο Καρμπάχ. Υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να επιλύσει τη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» και επεσήμανε ότι πιστεύει στην ειλικρίνεια της Ρωσίας προσθέτοντας ότι έχει πει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι μπορούν να επιλύσουν μαζί το πρόβλημα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως είπε στον Πούτιν ότι η Αρμενία χρησιμοποιεί τους Κούρδους μαχητές στις συγκρούσεις, αφού ο Πούτιν εξέφρασε τις ανησυχίες του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

About Author