Η Εισαγγελία της Άγκυρας μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή του Ερντογάν

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo που παρουσιάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ημίγυμνο, να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και να αναφωνεί «Ωωωω! Ο Προφήτης!».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας άσκησε δίωξη κατά του περιοδικού για προσβολή του Τούρκου Προέδρου.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε μήνυμά του στο Twitter, κάνει λόγο για «προϊόν αρρωστημένης νοοτροπίας». «Καταδικάζουμε έντονα τη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού, το οποίο δεν έχει ιερό, όσιο και σεβασμό στις αξίες για τον πρόεδρό μας. Αποκαλύπτουν μόνο τους δικούς τους εθισμούς και τις ανήθικες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι χιούμορ και ελευθερία έκφρασης. Ο σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων χωρίς ηθική και ευπρέπεια είναι να σπείρει το μίσος και την έχθρα. Η μετατροπή της ελευθερίας της έκφρασης σε έχθρα απέναντι σε θρησκείες και πεποιθήσεις μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας άρρωστης νοοτροπίας. Όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική πρέπει να καταδικάσουν και να απορρίψουν αυτήν την αήθη δημοσίευση».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, χαρακτήρισε «κουρέλι» το γαλλικό περιοδικό και κάλεσε τη διεθνή κοινή γνώμη να πάρει θέση. «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν με το να κρύβεστε πίσω από την ελευθερία της σκέψης! Καταδικάζω τη λυπηρή δημοσίευση του γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας. Καλώ την ευσυνείδητη και με ήθος διεθνή κοινή γνώμη να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αυτή την ντροπή».

«Φωνή» των απανταχού μουσουλμάνων και των κατατρεγμένων αποκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας το σκίτσο του Charlie Hebdo. «Εκείνοι που πιστεύουν ότι οι απαίσιες κατάρες τους αποτελούν χιούμορ, οι ποταπές προκλήσεις τους ένα πολιτικό μήνυμα και η υποκίνηση του μίσους ελευθερία έκφρασης θα χαθούν στα σκουπίδια της ιστορίας. Η προσβολή είναι το όπλο των ανίσχυρων! Η φωνή του προέδρου μας είναι η φωνή της παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας, είναι η ανάσα των κατατρεγμένων».

About Author