Αναβλήθηκε το Ζενίτ – Παναθηναϊκός για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ο αγώνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ζενίτ που ήταν να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας αναβλήθηκε μετά το κρούσμα κορωνοϊού που έκανε την εμφάνισή του και στις τάξεις του Παναθηναϊκού ενώ ενημερώθηκαν ήδη και ο ΕΟΔΥ και η Euroleague.

Σε καραντίνα τέθηκαν άμεσα παίκτες και προπονητικό τιμ και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να «πετάξουν» στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ενώ βρίσκονται σε αυξημένη ενεργητική επιτήρηση για 48 ώρες καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων τεστ.

Ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» ακόμα ένα ματς για την 3η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς είχε αναβληθεί και ο αγώνας εναντίον της Βιλερμπάν.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Το παιχνίδι της Regular Season για την 6η αγωνιστική μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, έχει αναβληθεί. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ζήτησε την αναβολή λόγω της τοπικής νομοθεσίας που επέβαλε μέτρα καραντίνας στην ομάδα μετά από ένα θετικό μέλος, το οποίο αφήνει την ομάδα χωρίς τους τουλάχιστον οκτώ δηλωμένους παίκτες για να αγωνιστεί.

Με την τροποποίηση των Ειδικών Κανονισμών για την COVID-19, εγκεκριμένο από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να προγραμματιστεί εκ νέου προγραμματισμό έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η EuroLeague θα συντονίσει και με τις δύο ομάδες τις καλύτερες επιλογές για να επαναπρογραμματίσει το παιχνίδι. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στην EuroLeague μόλις επιβεβαιωθούν».

About Author