Οταν η ΕΛΑΣ τόνιζε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η αστυνομία είναι πανέτοιμη για τις άμεσες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής»

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει την αλήθεια και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα έχει επιδοθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη διαφυγή του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά.

Ο Νο2 της εγκληματικής οργάνωσης, παραμένει ασύλληπτος 24 ώρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου και ενώ η ίδια η Ελληνική Αστυνομία αλλά και μέλη της ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων, διαβεβαίωναν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι το σύνολο των καταδικασθέντων βρίσκεται σε κλοιό παρακολούθησης.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο, την 14η Οκτωβρίου του 2020, ανήμερα της ανακοίνωσης της απόφασης, διαμήνυσε μέσω twitter: «Η αστυνομία είναι πανέτοιμη για τις άμεσες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ.

Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ μεταδόθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ τη χώρας -με στόχο προφανώς να αναδείξουν την…άριστη οργάνωση και ετοιμότητα του Υπουργείου και του Χρυσοχοΐδη- εν αναμονή των τελεσίδικων (σε πρώτο βαθμό) αποφάσεων.

Η φυγή Παππά όμως, τους χάλασε τη…σούπα και σήμερα δεν διστάζει να διαψεύσει όσα το ίδιο διέρρεε, 9 ημέρες νωρίτερα!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να παρανομήσει», απαντά στην ανακοίνωσή του -τίτλο που αναμεταδίδει και το ΑΠΕ/ΜΠΕ- αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!».

About Author