Εξαδάκτυλος: Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων ήταν κάτι που περίμεναν να δουν οι ειδικοί, υπογράμμισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από όλους, ώστε να περιοριστεί η πανδημία, καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να φτάσουμε σε τετραψήφιο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει. Πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα. Αυτός ο αριθμός που είδαμε χθες και τρόμαξε όλη η Ελλάδα, μπορεί σύντομα να αποτελεί μία ευχάριστη ανάμνηση και να δούμε να προστίθεται ένα ακόμη ψηφίο στους αριθμούς», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Οι αριθμοί ακολουθούν μία ανοδική πορεία. Κοιτούσαμε εντυπωσιασμένοι όταν ο ημερήσιος αριθμός ανέβηκε τα 100, τα 200, τα 400 και τώρα τα 600. Δεν απέχουμε πολύ από ένα τετραψήφιο αριθμό. Και ο ιός διασπείρεται με γεωμετρικό τρόπο, ο ένας μεταδίδει τον κοροναϊό σε τέσσερις. Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι τα νούμερα είναι πιθανόν να καλπάσουν».

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι πολίτες που γνωρίζουν πως έχουν μολυνθεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέπουν την μετάδοση σε άλλους.

«Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσοι είχαν συμπτώματα και πόσοι όχι. Όσοι έχουν συμπτώματα και κινούνται εκτός καθημερινά, έχουν ευθύνη για την μετάδοση. Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν συμπτώματα και πήγαιναν στην δουλειά τους, κάνοντας γνωμάτευση από μόνοι τους, θεωρώντας πως δεν ήταν συμπτώματα κοροναϊού. Με το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να αναζητούν τη συμβουλή γιατρού άμεσα», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σε ερώτηση για την ανάκληση της απόφασης για κόσμο στα γήπεδα από τον πρωθυπουργό, σχολίασε πως «Έγιναν πολλές συζητήσεις για το ζήτημα αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την σωστή απόφαση. Λειτούργησε ως από μηχανής θεός. Εγώ διαφωνούσα. Μπορεί να άλλαξε η απόφαση, αλλά η τελική απόφαση είναι που έχει σημασία».

About Author