Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αποφασίζει για τις αναστολές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ποιοι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Στον απόηχο της χθεσινής πρότασης της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, συνεχίζονται σήμερα οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης των πρώην βουλευτών με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των τοποθετήσεων περί αναστολής.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το δεύτερο βαθμό, και για ποιους θα διατάξει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη φυλακή. Η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ ή το πρωί της Τετάρτης.

Παρά τις πολυετείς καθείρξεις που επέβαλε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε χθες να μην οδηγηθεί κανείς στη φυλακή πλην του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Η πρόταση της εισαγγελέως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, οι οποίοι σε δηλώσεις τους εκτός της δικαστικής αίθουσας έκαναν λόγο για «εισαγγελέα υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Χρυσή Αυγή: Αναστολή ποινών για όλους τους καταδικασθέντες πλην Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

About Author