Κουμουτσάκος: Θα υπάρξει απάντηση στην τουρκική πρόκληση με την πτήση Δένδια

Τη βεβαιότητα πως η Αθήνα θα απαντήσει στην άρνηση των Τούρκων να παρέχουν άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια από το Ιράκ στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος,  μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Αυτή είναι μια συμπεριφορά που είναι πρωτόγνωρη καθώς έφτασε σε ένα σημείο που ήταν αρνητικό για την ίδια την ασφάλεια της πτήσης, πέραν της πρόκλησης αυτής κάθε αυτής. Δεν είναι μια φιλική ενέργεια αυτό είναι σαφές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος πρόκειται για σοβαρή πρόκληση, είναι μια κλιμάκωση αυτή η συμπεριφορά των αρμοδίων αρχών της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας και έχει μια ιδιαίτερη σημασία και πολιτική και διπλωματική γιατί το πράττει λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Δηλαδή εν γνώσει της Τουρκίας ότι θα είναι σήμερα αντικείμενο συζήτησης η συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο προβαίνει σε αυτή την κίνηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι σαφές ότι έχει επιλέξει ένα σταθερό δρόμο διαρκούς έντασης, μια στρατηγική διαρκούς πίεσης και πως το προηγούμενο διάστημα αποκλιμάκωσης φαίνεται περισσότερο ότι ήταν ένα διάλειμμα ένας τακτικός χειρισμός ενταγμένος στην στρατηγική της έντασης.

Παράλληλα, σημείωσε πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι για «ατσαλένια νεύρα και γρανιτένια αποφασιστικότητα» αν χρειαστεί, πως είναι ώρα της εθνικής υπευθυνότητας και πως υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα. Επιπλέον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως υπάρχει συνομιλία με την Γερμανία σταθερά αλλά η συμμαχία πρέπει να είναι με την Γαλλία.

 

About Author