Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας Βαρουφάκη για την Αίγινα

Να μην άρει την ασυλία του Γιάνη Βαρουφάκη, για ό,τι συνέβη στο λιμάνι της Αίγινας την περίοδο του lockdown και τη σύγκρουσή του με το λιμενικό, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία.

Το αίτημα άρσης ασυλίας του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 απορρίφθηκε από 282 βουλευτές, έναντι 11 που ψήφισαν «υπέρ».

Ο κ. Βαρουφάκης φρόντισε από την τοποθέτησή του στο βήμα, να ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό και το νομικό πολιτισμό της χώρας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ανέφερε: «H υπόθεση αυτή δεν είναι μόνο συνταγματικά απαράδεκτη, αλλά πλήττει τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή δεν έχει σχέση με την βουλευτική ασυλία αλλά με το αυτονόητο και συνταγματικό δικαίωμα της μετακίνησης των βουλευτών για την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό, είναι που αμφισβητείτε…».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε στο Σώμα τα γεγονότα στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ υπογράμμισε ότι τα Μέσα επιδόθηκαν σε ψεύτικα ρεπορτάζ: «Όταν έφτασα στο λιμάνι, λιμενικός με έναν δήμαρχο δίπλα του ορμώμενο, μου ζήτησε τα χαρτιά μου. Του έδειξα την βουλευτική μου ταυτότητα και μου λέει το Ε1 σας. και του λέω αυτό το μέτρα δεν ισχύει για βουλευτές. Προχώρησα 5 μέτρα μπροστά ψεκάστηκε το αυτοκίνητό μου και έφυγα. Στη δικογραφία αλλιώς παρουσιάστηκαν τα πράγματα».

About Author