Κατάρρευση της απασχόλησης τον Σεπτέμβριο – Το χειρότερο εννεάμηνο που καταγράφεται από το 2012

Απόλυτη κατάρρευση της αγοράς εργασίας καταδεικνύουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Αναλυτικά:

  • Τον Σεπτέμβριο 2020 είχαμε 48.700 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2019!
  • Τους πρώτους 9 μήνες Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2020 είχαμε 596.000 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019!!
  • Τον Σεπτέμβριο είχαμε 6.700 μετατροπές συμβάσεων από πλήρη σε μερική απασχόληση!

«Το θετικό ισοζύγιο του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 με +38.529 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας το μήνα Ιούλιο επιβεβαιώνουν ότι οι δέσμες μέτρων που υλοποιήσαμε αποδίδουν καθώς περιόρισαν τις αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, παρά τα αδιαμφισβήτητα νούμερα.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο Βρούτσης;

Τα απογοητευτικά στοιχεία της Εργάνης για το Σεπτέμβριο σχολίασε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διερωτώμενη για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο υπουργός Εργασίας.

Συνοψίζοντας η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει 4 ερωτήματα προς τον υπουργό.

«Προκαλεί απορία για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο Υπουργός Εργασίας σε σχέση με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Π/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Σεπτέμβριο.

  • Μήπως για το χειρότερο εννεάμηνο που καταγράφεται από το 2012 στην απασχόληση;
  • Μήπως για τις λιγότερες κατά 133.361 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν φέτος;
  • Μήπως για το γεγονός ότι το φετινό εννεάμηνο είναι χειρότερο από αυτό του 2013, χρονιά που η ανεργία έφτασε στο ρεκόρ 27,9%;
  • Μήπως επειδή  οι κυβερνητικές πολιτικές ευθύνονται για το βάθεμα της ύφεσης, τη μείωση των μισθών, την αύξηση των ανέργων και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων;»

About Author