Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς την Πέμπτη: Χωρίς λεωφορεία – Στάση εργασίας στο μετρό

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστεί» το επιβατικό κοινό της Αθήνας την Πέμπτη.

Πλην της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας για τους εργαζομένους στα οδικά Μέσα, σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς Μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνει η Αθήνα την ίδια ημέρα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό αναμένεται να προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν για το εν λόγω χρονικό διάστημα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ.

Μένει, πάντως, να φανεί η συμμετοχή των εργαζομένων στα λεωφορεία στην απεργία, από την οποία θα εξαρτηθεί και η εκτέλεση των δρομολογίων. Την απεργία προκήρυξε η ΟΣΜΕ που είναι δευτεροβάθμιο σωματείο.

Την 24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΟΣΜΕ την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας λόγο στο σχετικό εξώδικο για «ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» και σημειώνοντας ότι «ενώ τουλάχιστον 500 λεωφορεία ιδιοκτησίας της ΟΣΥ που έχουν αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια και μπορούν να επισκευαστούν με αμελητέο κόστος, η κυβέρνηση με τη σύμπραξη της διοίκησης της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ, σκέφτηκε ως «λύση» για να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια να αναθέσει χωρίς κανόνες, χωρίς διαφάνεια και χωρίς έλεγχο, το έργο της αστικής συγκοινωνίας του λεκανοπεδίου στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ».

About Author