Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Ξυπόλητοι Έλληνες ήταν έξω από το Εφετείο

Προκλητικός εμφανίστηκε στη δευτερολογία του ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχλόλιας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλόλιας αναφερόμενος στις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από το δικαστήριο έκανε λόγο για “ξυπόλητους Ελληνες”.

Υπεράσπιση Κασιδιάρη στη δίκη της ΧΑ: “Αντιφάσεις από την εισαγγελέα”

Σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο που μπορούν να προσάψουν στον πελάτη του είναι «η διαφορετική ιδεολογία». Παράλληλα διερωτήθηκε «γιατί η εισαγγελέας δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, από τη στιγμή που επέμεινε στην πρότασή της».

Αναφερόμενος στον Νίκο Μιχαλολιάκο υποστήριξε ότι «η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν», ενώ ζήτησε την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

«Δικάστηκε ο κύριος Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή για ποινικά αδικήματα; Για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση σας. Αυτή η δίκη αντιμετωπίζεται ως πολιτική δίκη. Έγινε κατ’ επίφαση η δίκη, το μόνο που μπορούν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία. Δεν μπορούν να του προσάψουν τίποτα. Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες. Στον κύριο Μιχαλολιάκο δεν έχουν να του προσάψουν καμία ποινική ενέργεια. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασή σας. Τη στιγμή που η εισαγγελέας κι σήμερα επέμεινε στην πρότασή της, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου», υπογράμμισε.

«Η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης, ζητώντας την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

Στη συνέχεια η υπεράσπιση του αρχηγού του μορφώματος τόνισε πως «διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε “δεν είναι αθώοι”. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι….».

About Author