Σκουρλέτης: Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Κασιδιάρη

Την υποκριτική στάση της κυβέρνησης στο θέμα του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς είχε περισσότερο από έναν χρόνο περιθώριο να κάνει τροποποιήσεις, ενώ ήταν τα δικά της στελέχη, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα Μπαλτάκου, που συνομιλούσαν με τη Χρυσή Αυγή, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Εμείς, Μπαλτάκο που να μιλάει με τον Κασιδιάρη δεν είχαμε. Εμείς, Μπάμπη Παπαδημητρίου, συνάδελφό σας, που να αναζητά την χρήσιμη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε. Εμείς, πρωτοκλασάτα στελέχη στο κόμμα μας, που να τους έχουμε σε επώνυμες θέσεις που να έχουν συγγενικές απόψεις με την Χρυσή Αυγή, δεν έχουμε. Άρα, η υποκρισία και η ευθύνη είναι στη ΝΔ και σε όσους την χάιδευαν τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ως προς τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε:

«Ο Ποινικός Κώδικας όπως γνωρίζετε, δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Είχαμε ως χώρα έναν πεπαλαιωμένο Ποινικό Κώδικα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, μας είχαν ασκήσει εντονότατη κριτική, είχαμε εισπράξει μομφές ως χώρα. Για δέκα χρόνια ετοιμαζόταν από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, νομικών, καθηγητών, έτσι γίνεται στις σύγχρονες δημοκρατίες».

Πρόσθεσε δε, ότι «όπως προβλέπεται, όταν ο Ποινικός Κώδικας παρουσιάζεται στη Βουλή ως σύνολο, δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. Αυτό που μπορεί να κάνει, όπως το έκανε η παρούσα κυβέρνηση όταν ανέλαβε, είναι να παρέμβει εκ των υστέρων, με νομοθετικές ρυθμίσεις. Και άλλαξε, τι; Τη διάταξη για τους λογαριασμούς για το “μαύρο χρήμα”. Αυτοί που ξεπλένουν “μαύρο χρήμα” να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους πριν εκδικαστεί η υπόθεσή τους».

«Όταν ψηφίστηκε ο Ποινικός Κώδικας, μετά έγιναν εκλογές. Η ΝΔ επί ένα χρόνο και πριν εκδικαστεί αυτή η υπόθεση και πάμε στις χθεσινές αποφάσεις, είχε τη δυνατότητα να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση και τη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Ο κ. Κοντονής, με αυτά που είπε, εκ των πραγμάτων οδηγήθηκε και με δική του επιλογή σε μια απόλυτη ρήξη. Το να λες ένα κόμμα με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ “σταλινική αριστερά” είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση».

«Ο κ. Κοντονής, απ’ ό,τι έμαθα κι εδώ νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο βαραίνει τον ίδιο, μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις ημέρες, έτσι είπε ο ίδιος. Δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς του σε κάποιο όργανο, στην Κεντρική Επιτροπή με μια επιστολή και αποφάσισε την επομένη της δίκης της Χρυσής Αυγής να βγει δημόσια με αυτό το περιεχόμενο».

About Author