Αγρια καταστολή στο μαθητικό συλλαλητήριο – Μαθητές πηδούσαν από μπαλκόνια για να αποφύγουν τα χημικά (vid)

Ένταση προκλήθηκε στο συλλαλητήριο των μαθητών που έγινε νωρίτερα σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν μια μικρή ομάδα αυτών εκτόξευσε αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο υπουργείο. Η αστυνομίας απάντησε με τη ρίψη χημικών αναγκάζοντας εκατοντάδες μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι σε γέφυρες και μπαλκόνια για να γλυτώσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές έτρεξαν σε εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο και πήδηξαν από τα μπαλκόνια αυτού, προκειμένου να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Επιπλέον, στα αιτήματά τους συμπεριέλαβαν την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς επίσης και τη μη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει να μην επιτρέπεται η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν και άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

Gepostet von alfavita am Freitag, 9. Oktober 2020

About Author