Βρετανία: 77 νεκροί και 17.540 κρούσματα σε 24 ώρες – Κοντά σε μίνι lockdown η Βόρεια Αγγλία

«Καλπάζει» ανεξέλεγκτα πλέον η πανδημία του νέου κοροναϊού στη Βρετανία, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 77 επιπλέον θάνατοι και 17.540 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού για εφαρμογή μίνι lockdown στη Βόρεια Αγγλία, στην οποία περιλαμβάνονται μεγάλες περιοχές σε πόλεις όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ.

Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία συνιστά πλέον ένα δεύτερο μεγάλο κύμα, την ίδια στιγμή που τα υπολογιστικά μοντέλα κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, λόγω και του συνωστισμού που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές, με ομάδες νεαρών ατόμων που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές κυβερνήσεις στο Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ ετοιμάζονται ήδη για τη λήψη νέων μέτρων και την επιβολή καραντίνας σε περιοχές των πόλεών τους.

Η αύξηση των ημερησίων θανάτων τον τελευταίο μήνα είναι ενδεικτική της εκρηκτικής κατάστασης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη Βρετανία λόγω της πανδημίας Covid-19.

Στις 10 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 7 θάνατοι και στις 17 του ίδιου μήνα 21. Σχεδόν έναν μήνα μετά, οι νεκροί 10πλασιάστηκαν, φτάνοντας τουσ 77 σε ένα 24ωρο.

About Author