Βούτσης: Απολύτως ψευδής η επιχειρηματολογία της Ν.Δ για ανοχή στη Χρυσή Αυγή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία του τέως Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση: Σε όλο το ημερολόγιο αυτής της τετραετίας δε θα βρεθεί ούτε ένα ψεγάδι να αμαυρώνει τη διάθεση ευρύτατου δημοκρατικού φάσματος απέναντι σε αυτή τη συμμορία.

Αναλυτικά ο τέως πρόεδρος της Βουλής τονίζει:

Εξελίσσεται μια συζήτηση για το κοινά αναγνωρισμένο από όλους μας ιστορικό ορόσημο. Για την καταδίκη των ηγετών της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης που δίνει πραγματικά μια μεγάλη στήριξη στην ίδια τη Δικαιοσύνη, στη Δημοκρατία και βεβαίως και στο αντιφασιστικό κίνημα. Ιδιαίτερα στους καιρούς μου που παρακολουθούμε διεθνώς ότι υπάρχουν σημάδια, λόγω των πολλαπλών κρίσεων που υπάρχουν και του φόβου της κοινωνίας, για ενίσχυση αυτού που ονομάζεται δεξιά και ακροδεξιά ριζοσπαστικοποίηση.

Είναι μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Η Βούλη ήταν παρούσα και μάλιστα με ευρείες συναινέσεις του δημοκρατικού τόξου αυτά τα τεσσεράμισι έτσι ώστε να απονομιμοποιηθεί η δράση της Χρυσής Αυγής, να φτάσουμε στην απόφαση του δικαστηρίου και να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.

Επιτρέψτε μου μια παρένθεση διότι έχω διαβάσει πάρα πολλά από μια προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της κυβέρνησης με πρόθυμους δημοσιογράφους. Θα μιλήσω με γεγονότα.

Όταν ετοιμάζαμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, υπήρχε μια άποψη που ακούγονταν στο δημόσιο χώρο, μήπως δια του Συντάγματος βγει παράνομη η Χρυσή Αυγή, που μόνο στη Γερμανία υπάρχει ως προηγούμενο στο Σύνταγμα. Δε μπήκε αυτό το ζήτημα στη συζήτηση για την Αναθεώρηση από καμία πολιτική δύναμη γιατί υπήρχε η πλήρης συμφωνία ότι θα έπρεπε μπροστά στους φυσικούς τους δικαστές, αυτοί οι οποίοι με το προκάλυμμα και το περιτύλιγμα πολιτικού κόμματος ήταν μια εγκληματική συμμορία, να τύχουν της αυστηρότατης ποινής του κολασμού και της καταγραφής τους ως εγκληματικής συμμορίας.

Στη Βουλή τα ζητήματα αυτά είχαν έρθει από το 2012 όταν είχαν κατατεθεί εδώ από τα παρατηρητήρια για τη ρατσιστική βία όλα τα ντοκουμέντα για 82 επιθέσεις από το 2010 έως το 2012. Η απάντηση που μας είχε δοθεί τότε ότι μόνο δυο ή τρία από αυτά τα συμβάντα ήταν σε διαδικασία εξέτασης. Φτάσαμε εκεί που φτάσαμε στο να συλληφθεί η ηγεσία της ΧΑ.

Θέλω να επισημάνω πως και για το ζήτημα της μη άρσης της ασυλίας τους όπως και για το ζήτημα της χρηματοδότησης του κόμματος υπήρξε ευρύτατη συναίνεση έτσι ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με το χρήμα, που ήταν πολύ σημαντικό για τη λειτουργία αυτής της οργάνωσης, αλλά και να γίνει δυνατό στις διωκτικές αρχές τότε να προχωρήσουν γρήγορα αυτή την εξέταση.

Αυτά τα 4 χρόνια είμαι περήφανος που ήμουν Πρόεδρος, με παρόντες αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες. Δόθηκαν μάχες μέσα στη Βουλή από κόμματα, από βουλευτές. Τους πήραμε το δικαίωμα να εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό. Μετά από επεισοδιακές αντιπαραθέσεις τους πήγαμε στον κώδικα δεοντολογίας και υπήρξε ποινολόγιο και ποινές προς αυτούς. Ήμασταν παρόντες για να καταγγείλουμε την προσπάθεια για βίαιη είσοδο στη Βουλή από πέντε διαφορετικά σημεία, όπου αξιοποιήσανε το μαζικό συλλαλητήριο που είχε γίνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε όλο το ημερολόγιο αυτής της τετραετίας δε θα βρεθεί ούτε ένα ψεγάδι να αμαυρώνει τη διάθεση ευρύτατου δημοκρατικού φάσματος απέναντι σε αυτή τη συμμορία.

Το κόμμα της ΝΔ έχει ενστερνιστεί κάτι το οποίο είναι απολύτως ψευδές πως μέσα στη συνεδρίαση της Βουλής είχα πει τάχατες ότι υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Εγώ, σε ερώτηση δημοσιογράφου σε κανάλι είχα πει ότι θεωρητικά δε χωρίζονται οι ψήφοι, αλλά δε ζητάμε τις ψήφους της ΧΑ. Βεβαίως η ΧΑ μπλόκαρε την ψήφιση της απλής αναλογικής.

Θέλω να σας πω για το θέμα της καθυστέρησης της Δίκης. Ρωτήστε να σας πουν περί αυτού όλοι οι παράγοντες της δίκης. Το δικαστικό σώμα, οι δικηγόροι και όλοι οι δημοσιολογούντες ήταν σαφέστατοι ότι μια τέτοια δίκη είναι μεγάλη. Έπρεπε π.χ. να διαβαστούν όλες οι ερωτήσεις και επερωτήσεις κάθε βουλευτή της ΧΑ. Πραγματικά υπήρξε μετρημένη καθυστέρηση όχι για λόγους που οφείλονται στη Βουλή η στο κλείσιμο ματιού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γνωρίζει πρώτα από όλα το η επικεφαλής του αντιφασιστικού κινήματος η ηρωίδα Μάγδα Φύσσα πως σε αυτό το κτίριο εδώ έγιναν οι ενέργειες, οι συνηγορίες, οι πρόνοιες για να υπάρξουν λύσεις και να επισπευστεί όσο γινότανε μέσω της απόφασης που πάρθηκε να δοθεί αυτή η αίθουσα αποκλειστικά για αυτή τη δίκη και οι δικαστές να απαλλαγούν από άλλες υποθέσεις τους για να μπορέσουν να τελειώσουν.

Είναι απολύτως ψευδές ότι η Βουλή ήταν απούσα ή συμπεριφερόταν σα να ήταν το ίδιο αυτό το κόμμα με τα υπόλοιπα. Θα παρακαλούσα πριν βγάζετε ανακοινώσεις ή αφηγήματα τα οποία μπαίνουν στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση να ρωτάτε τη γνώμη και τη γνώση όλων όσων τότε διαδραμάτιζαν κοινοβουλευτικό ρόλο και εκ μέρους του κόμματός σας.

About Author