Στ. Πέτσας για Βαρώσια: Να κάνει πίσω η Τουρκία – Θα τεθεί το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής

Η Τουρκία οφείλει να κάνει ένα βήμα πίσω, δήλωσε αναφερόμενος στο άνοιγμα των Βαρωσίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως, σε αντίθετη περίπτωση, το θέμα θα απασχολήσει τους ηγέτες της Ε.Ε. καθώς θα τεθεί από Κύπρο και Ελλάδα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Σλοβακία, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι βασικό ζήτημα η εμπιστοσύνη και επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την επίλυση της μοναδικής διαφοράς που υπάρχει: την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

Χαρακτήρισε δε θετική την ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας, ωστόσο διευκρίνισε πως «δεν θα αφήσουμε προκλήσεις να περάσουν έτσι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το θέμα είναι ευρύτερο και αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις και κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να κάνει πίσω, προειδοποιώντας πως «αλλιώς θα το βρει μπροστά της».

Σε ό,τι αφορά τα Βαρώσια, υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την τουρκική απόφαση, ενώ σε επικοινωνία του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη του εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας.

About Author