Παρασκευόπουλος: «Εχει δίκιο ο Κοντονής, βιαστήκαμε να ψηφίσουμε τον νέο Ποινικό Κώδικα»

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον νέο Ποινικό Κώδικα, γνωστό και ως «νόμο Παρασκευόπουλου» με αφορμή και με την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είπε νωρίτερα σήμερα ότι διαφωνούσε με αρκετές διατάξεις του νέου ΠΚ, οι οποίες και συνδέθηκαν άρρηκτα με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Μιλώντας στον Real FM 107.1 ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Αυτό που λέει ο κ. Κοντονής γιατί το περάσαμε κτλ., είναι σωστό. Θα μπορούσε αυτό το έργο που ήταν έτοιμο, να προωθηθεί λίγο αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει και να κατατεθεί στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «είναι υπεραπλουστευτικό να λέτε “εσείς αλλάξατε” τον Ποινικό Κώδικα. Ο νέος ΠΚ είναι προϊόν νομοπαρασκευαστικών επιτροπών της τελευταίας 10ετίας.
Και οι επί ΣΥΡΙΖΑ επιτροπές στηρίχθηκαν στις προηγούμενες και τις εφαρμόσαμε. Εχει πάνω από 400 διατάξεις. Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι χωρίς κομματική ταυτότητα συνέβαλαν στο να καταρτιστεί. Ηταν ένα ακαδημαϊκό έργο» επεσήμανε και συνέχισε αναφερόμενος στην ψήφισή του στη βουλή: «Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας Κώδικας, ψηφίζεται μόνο ως ένα άρθρο. Δεν μπορεί να γίνει κατ’ άρθρο και να πούμε αυτό είναι καλό, αυτό δεν είναι. Με το να έχουμε στο σύνολό του έναν νέο ΠΚ θα περάσουν και προβληματικές διατάξεις και δεν το αρνούμαι ότι υπάρχουν τέτοιες και το είχα σχολιάσει».

About Author