Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας – Ποιους πρώην βουλευτές εξαιρεί

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα, πρότεινε η εισαγγελέας. Πρόταση που δεν αφορά τους 7 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πριν από αυτό η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού σε τρεις πρώην βουλευτές, τους Στάθη Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Όπως είπε από τη στιγμή που δεν έχουν διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα. Για όλους τους υπόλοιπους πρότεινε να μην τους δοθεί κανένα ελαφρυντικό καθώς όπως είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Μετά την πρώτη πρόταση της οι δικηγόροι των υπολοίπων κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη και μόνο επανήλθαν ζητώντας και για τους δικούς τους εντολείς το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

About Author