Δυναμικό σε παλμό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δίκη της Χ.Α.

Παλμός, αντιφασιστικά συνθήματα και έντονη παρουσία της νεολαίας συνέθεσαν την εικόνα της συγκέντρωσης και της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, δίνοντας ραντεβού στο άγαλμα Βενιζέλου. Κρατώντας πανό όπως «της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες, ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», οι διαδηλωτές, που άρχισαν να συρρέουν στο σημείο από νωρίς το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια, με φοιτητές και μαθητές στην κεφαλή, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και ζητώντας να επιβληθούν ποινές φυλάκισης στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία κινήθηκε από τις οδούς Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή, πέρασε από την πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε έξω από το Διοικητήριο, με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» να κυριαρχεί.

«Η σημερινή απόφαση είναι η αρχή, ο αγώνας δεν σταματά, ίσα ίσα πρέπει να δυναμώσει», ανέφεραν οι διαδηλωτές και κάλεσαν τον κόσμο στο συλλαλητήριο καταδίκης της Χρυσής Αυγής, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 19:00, στο μνημείο Λαμπράκη.

About Author