Κύπρος: Ερντογάν και Τατάρ ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Βαρωσίων

Το άνοιγμα των Βαρωσίων και μάλιστα την Πέμπτη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Τούρκο πρόεδρο, ο ‘πρόεδρος’ του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, μετά το πέρας της συνάντησής τους.

Δηλώνοντας ότι τα Βαρώσια είναι “αναμφισβήτητα έδαφος του ψευδοκράτους”, ο Ερσίν Τατάρ είπε: “Κάνουμε το πρώτο συγκεκριμένο βήμα σύμφωνα με τον οδικό μας χάρτη, ανοίγουμε την παράκτια ζώνη. Ο “λαός” θα επωφεληθεί από την ακτή”.

“Η παραλία στην εδώ και καιρό εγκαταλελειμμένη πόλη των Βαρωσίων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου θα ανοίξει την Πέμπτη”, είπε ο Τατάρ, για την περιοχή που παραμένει κλειστή από το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, με την πρόφαση της “ειρηνευτικής επέμβασης”.

Ο Ερντογάν πήρε τον λόγο και είπε: “Συγχαίρω όλους τους Τουρκοκύπριους για αυτήν την όμορφη εξέλιξη. Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ενοχλήσει πολλά μέρη. Ευχόμαστε να καταστεί ανοιχτό το σύνολο της Αμμοχώστου για χρήση. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε υποστήριξη στις αρχές της ‘ΤΔΒΚ’ ως προς αυτό.”

Νωρίτερα, εξάλλου ο τ/κ Τύπος μετέδωσε πως υπάρχει ο ισχυρισμός, ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία, επρόκειτο να προβούν σε τέτοια ανακοίνωση, μετά το ταξίδι αστραπή του Τατάρ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκο-κυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası υπάρχει “μεγάλη αναστάτωση γύρω από τα Βαρώσια”, τις τελευταίες ώρες.

Τα τουρκοκυπριακά μέσα συνδέουν τις κινήσεις του ‘προέδρου’ του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ με ένα επικείμενο άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου, ως ένδειξη της πρόθεσης για άνοιγμα της Αμμοχώστου και εποικισμό της, καθώς η εφημερίδα Gündem μεταδίδει πως ο Τατάρ “υποσχέθηκε μία έκπληξη”.

Ο Τατάρ, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή Yeni Düzen, μετέβη αιφνιδίως σήμερα στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τατάρ ο οποίος αποτελεί και τον εκλεκτό σύμφωνα με τις ενδείξεις της Άγκυρας για να αναλάβει τα ηνία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αναμένεται να επιστρέψει απόψε στα κατεχόμενα.

About Author