Γεωργιάδης για μέτρα κατά του κοροναϊού: Ούτε lockdown, ούτε κλείσιμο της εστίασης

Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στη Αττική επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας παράλληλα ότι ούτε η εστίαση πρόκειται να κλείσει.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

Μιλώντας, στην τηλεόραση του Σκάι επεσήμανε ότι έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και  πως η Ελλάδα εξακολουθεί να πάει πολύ καλά.

Αναφορικά με τα μέτρα για την Αττική που παραμένει το επίκεντρο του κοροναϊού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά, αλλά δεν θα ανακοινώσει κάτι καινούριο.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αν το  ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική.»

Για την απόφαση στη δίκη Χρυσή Αυγή ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι μια ποινική διαδικασία και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Σχετικά με τον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου τόνισε ότι πρέπει όλη η ελληνική κοινωνία να τον καταδικάσει.

About Author