Ομιλία Κ. Μητσοτάκη για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Την επένδυση της εταιρίας Microsoft στην Ελλάδα θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, στις 11:00 το πρωί θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, στο πρόγραμμα στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Η εταιρία «κολοσσός» της τεχνολογίας, θα αναλάβει την εγκατάσταση ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. Η Microsoft επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών για την συγκεκριμένη επένδυση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά από επαφές που είχε με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Νταβός φέτος με τον κ. Σμιθ, στην διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική. Στην συνάντηση στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, και πως επενδύει σε τέτοιου του είδους τα προγράμματα.

Έτσι, σήμερα θα γίνει η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και αναμένεται να ανακοινωθούν και λεπτομέρειες της επένδυσης. Η Microsoft, μαζί με την κυβέρνηση, δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα.

About Author