Φόρος τιμής στον Μ. Γλέζο: Μετονομάζεται το Γενικό Λύκειο Νάξου

Δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που είχε απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, μετά την ερώτηση στη Ν. Κεραμέως από 10 βουλευτές τεσσάρων κομμάτων

Αποτέλεσμα έφερε η διακομματική προσπάθεια για τη μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου με την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος». Μετά την κατάθεση ερώτησης που υπογράφουν δέκα βουλευτές από τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να προστεθεί το όνομα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στην επωνυμία του σχολείου.

«Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με τη Σοφία Ζαχαράκη είναι να προχωρήσει η μετονομασία», ανακοίνωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας πως ο Μανώλης Γλέζος «σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του και κέρδισε ευρεία αναγνώριση».

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση για το θέμα είχαν καταθέσει οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Συρμαλένιος και Μερόπη Τζούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ντόρα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, Χαρά Κεφαλίδου, Χάρης Καστανίδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το Κίνημα Αλλαγής, Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25, μετά την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου της Νάξου στην προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στον τίτλο του Γενικού Λυκείου του νησιού.

About Author