Ανώτερος δικαστικός βρίζει δημόσια τους μαθητές

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς αποκάλεσε σε ανάρτησή του τους μαθητές «κωλόπαιδα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς, με ανάρτησή του στο facebook (η οποία στη συνέχεια κατέβηκε), προέβη σε χυδαία λεκτική επίθεση σε βάρος των μαθητών που προχωρούν σε καταλήψεις .

Έκανε λόγο για «μόδα καταλήψεων», κλείνοντας τα μάτια στο αίτημα των μαθητών να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα αιτήματά τους προσχηματικά και αποκάλεσε τους μαθητές «κωλόπαιδα».

Σχόλιo για την υβριστική ανάρτηση έκανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Θεόφιλος Ξανθόπουλος:

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί  που χρησιμοποίησε, σε ανάρτηση του στα social media, κατά μαθητών καταλήψεων σχολείων, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Ανεξάρτητα από το εάν αντιτίθεται στις μαθητικές κινητοποιήσεις, οι λεκτικές αναφορές​ της επίμαχης ανάρτησης, δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο αλλά και την νηφαλιότητα που απαιτεί η ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού.

Υ.Γ Η έστω καθυστερημένη απόσυρση της ανάρτησης και η εκ των υστέρων προσπάθεια  παροχής διευκρινίσεων, αν και επιβεβαιώνουν την «αστοχία», αποτιμώνται θετικά”.

About Author