Σκληρή κριτική Κοτζιά για τη Σύνοδο Κορυφής: Σε όλα κάνουν φοβισμένοι πίσω

Σκληρή κριτική στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ασκεί με ανάρτησή του στο Facebook, o πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «φοβισμένοι».

Αναλυτικά, ο Ν. Κοτζιάς έγραψε: «Στις Βρυξέλλες δεν λήφθηκαν μέτρα σε βάρος τούρκων αξιωματούχων αλλά μόνο Λευκορώσων, ενώ τούρκοι βουλευτές και δήμαρχοι είναι στις φυλακές. Δεν λήφθηκαν ούτε μέτρα ενάντια σε ευρωπαϊκές εταιρείες παροχής μέσων, γνώσεων και προσωπικού για υλοποίηση τουρκικών παρανομιών. Και, όμως, Κυβέρνηση και φιλικά μέσα προς αυτή θριαμβολογούν.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, δεν πέταξαν ελληνικά αεροπλάνα στην παρέλαση της Λευκωσίας στον εορτασμό της δημιουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για “να μην προκληθούν” οι Τούρκοι ενόψει διερευνητικών. Και αυτά όλα ενώ η Τουρκία διατηρεί το casus belli σε βάρος της Ελλάδας και κατέχει παράνομα το βόρειο κομμάτι της Κύπρου με δεκάδες χιλιάδες στρατό.

Ο δε ΥΠΕΞ κος Δένδιας “ξέχασε” στον χαιρετισμό του στην Κύπρο, να ζητήσει την κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων. Σε όλα κάνουν φοβισμένοι πίσω. Αλλά ουδείς μιλά για αυτά».

Στις Βρυξέλλες δεν λήφθηκαν μέτρα σε βάρος τούρκων αξιωματούχων αλλά μόνο Λευκορώσων, ενώ τούρκοι βουλευτές και δήμαρχοι…

Gepostet von Νίκος Κοτζιάς am Freitag, 2. Oktober 2020

About Author