Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Με τα κρούσματα στη χώρα μας να αυξάνονται ραγδαία, βάζοντας… δύσκολα στην κυβέρνηση ως προς τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να μην φτάσουμε σε lockdown, πραγματοποιείται ακόμα μια ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός».

«Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται» σχολίασε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως στην Αττική εντοπίστηκαν 207 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη πέντε, από τα 460 που καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα.

Ο καθηγητής χτύπησε καμπανάκι για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Αττική, τονίζοντας πως καταγράφονται συχνά περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

“Η μάσκα κι η κοινωνική απόσταση παραμένουν η ραχοκοκκαλιά της προστασίας μας”, τόνισε για ακόμη μια φορά ο κ. Μαγιορκίνης.

Όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν για την εξέλιξη του φονικού ιού στη χώρα μας. Μαζί τους θα βρεθεί και πάλι και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

About Author