Κρούσματα στο Χαμόγελο του Παιδιού: Βαριές καταγγελίες Γιαννόπουλου για «εγκληματική αμέλεια» υπηρεσιών

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» , Κώστας Γιαννόπουλος, καταγγέλλει τις ελεγκτικές αρχές για αμέλεια σε σχέση με τα κρούσματα κορονοϊού τα οποία εντοπίστηκαν ανάμεσα σε παιδιά και υπάλληλο σε δομή του στο Μοσχάτο

Συγκεκριμένα, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής (2/10) στην ΕΡΤ  είπε ότι ενώ πρέπει να διενεργούνται στη δομή συστηματική έλεγχοι, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως, πραγματοποιήθηκαν μόνο δειγματοληπτικοί και από την στιγμή που βρέθηκαν ήδη δύο κρούσματα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως δεν έχει γίνει ιχνηλάτηση για τα άτομα που είναι θετικά στον νέο ιό, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πως νόσησαν.

«Δεν είχαμε ιχνηλάτηση, οπότε δεν ξέρουμε από που προέρχονται τα κρούσματα. Μπορεί να είναι από το σχολείο ή από κάπου αλλού… Υπάρχει τρόμος σε ενήλικες και παιδιά. Τα κρούσματα δεν αφορούν μόνο το “Χαμόγελο του Παιδιού”, αλλά και την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως και αυτή την στιγμή δεν διενεργείται ιχνηλάτηση, ενώ για τους σύντομους δειγματοληπτικούς ελέγχους, ευχαρίστησε το γραφείο του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς ήρθε σε επαφή μαζί του, προκειμένου να γίνουν.

Συναγερμός στη δομή

Το μεσημέρι της Παρασκευής (1/10) εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε δομή του «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μοσχάτο, με αποτέλεσμα να τεθούν σε συναγερμό ο Δήμος και οι αρχές.

Μάλιστα, ο Δήμος Μοσχάτου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει πως έχουν βρεθεί παιδιά και εκπαιδευτή από το «Χαμόγελο του Παιδιού» θετικοί στον ιό, αλλά και ένας υπάλληλος του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του:

Θετικά κρούσματα COVID-19 σε μαθητές και εκπαιδευτή στο Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού στο Μοσχάτο», καθώς και σε εργαζόμενο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοινώνει κρούσματα COVID-19 σε παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο, καθώς και σε εκπαιδευτή της δομής.

Επίσης, θετικό κρούσμα COVID-19 βρέθηκε σε υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος εργάζεται σε τμήμα Υπηρεσίας που δεν έχει επαφή με το κοινό. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι επαφές του έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει ήδη προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως αυτές ορίζονται από τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Υγείας.

 

About Author