Κοντοζαμάνης: Επιβαρυμένη η Αττική – Υπάρχει πλειάδα μέτρων πριν από το lockdown

“Η Αττική είναι επιβαρυμένη, καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του κοροναϊού και με όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, δεν εφησυχάζουμε και κάθε ημέρα που περνάει αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Όλες οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν δυναμικό χαρακτήρα, βλέπουμε την κατάσταση και προσαρμόζουμε τα μέτρα” πρόσθεσε.

“Υπάρχει μια πλειάδα μέτρων, τα οποία θα μπορούμε να πάρουμε. Είναι δυναμικό το μοντέλο και κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που παίρνουμε έχουν στόχο τον περιορισμό της διασποράς. Το Lockdown είναι το ύστατο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Αλλά σας λέω, όλα εξαρτώνται από το πώς εξελίσσεται. Πιστεύω ότι κάθε ημέρα που περνάει ο κόσμος συμμορφώνεται πραγματικά στις αποφάσεις και τις υποδείξεις και θα τα καταφέρουμε, όπως τα έχουμε καταφέρει έως τώρα” τόνισε.

“Υπάρχει μια πίεση στο σύστημα υγείας και στις ΜΕΘ. Εμείς αυξάνουμε και τις διαθέσιμες ΜΕΘ αποκλειστικά για τον κοροναϊό ημέρα με την ημέρα προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξημένη αυτή πίεση. Επομένως, αυτή τη στιγμή ναι μεν υπάρχει πίεση, αλλά υπάρχει πλήρης επάρκεια μονάδων και διαθεσιμότητας. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή” υπογράμμισε.

About Author