Κ. Τασούλας: «Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία» η Ελ. Ζαρούλια

“Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αναφερόμενος στον διορισμό της τέως βουλευτού, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Δεν εξηγεί όμως γιατί συνδυάζει την απόφαση του δικαστηρίου με τις όποιες “ενδεδειγμένες τροποποιήσεις” καθώς δεν προκύπτει από πουθενά κάποια σύνδεση δικαστικών αποφάσεων και πλαισίου λειτουργίας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα οι κατηγορούμενοι ακόμη κι αν καταδικαστούν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν χάνουν πλέον τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, “Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο”.

Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, “ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων”.

About Author