Άκυρος ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή “με εντολή Μαξίμου” που “αδειάζει” Τασούλα

Δεν θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες του News247  ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή, καθώς με παρέμβαση Μαξίμου θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις λόγω και της συγκυρίας, λίγα 24ωρα πριν την απόφαση για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες, και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την ακύρωση του διορισμου: Με ανακλητική απόφαση του Προέδρου της Βουλής ή ή νομοθετική ρύθμιση ή με εσπευσμένη αλλαγή του κανονισμού του Κοινοβουλίου μέσω διάσκεψης Προέδρων ή μπορεί και απλά να “παγώσει” η απόφαση.

Στην ουσία όμως πρόκειται και για ένα πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας “άδειασμα” του Προέδρου της Βουλής από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται ο διορισμός η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ο διορισμός της συζύγου του Νικου Μιχαλολιάκου πραγματοποιείται με βάση τον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Όπως φέρεται να διευκρίνισε ο γ.γ της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, “με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Κας Ζαρούλια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε την κίνηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλα ώς “απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου” μή δίνοντας καμία πολιτική διάσταση στην υπόθεση.

 

 

About Author