Βουλή: Πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στη μαθητική πορεία

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν στη Βουλή τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο. Το θέμα έθεσε αρχικά στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, που έκανε λόγο για κυβερνητική πολιτική αυταρχισμού και αστυνομικής βίας. «Έξω έχει χημικά και επεισόδια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αναγκάζονται υπό τον φόβο του κοροναϊού να αυτοπροστατευθούν με όποιον τρόπο αυτοί επιλέγουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Κουκουλοφόροι ταραξίες έξω από τη Βουλή διατάραξαν τη ζωή της πρωτεύουσας και αμαύρωσαν τη μαθητική πορεία που είχε ξεκινήσει ειρηνικά από τα Προπύλαια. Δεν έχουν σχέση οι κουκουλοφόροι με τους μαθητές», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπ. Λιβανός, και πρόσθεσε: «Η αστυνομία κινήθηκε στο πλαίσιο της νομιμότητας και οι αστυνομικοί διακινδύνεψαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν την κοινωνία». Ο ίδιος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις καταλήψεις, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο υπό την προϋπόθεση να μείνουν ανοιχτά και τα σχολεία.

«Είμαι αναφανδόν υπέρ των κινητοποιήσεων. Αν έχει υπάρξει βία εναντίον μαθητών, την καταγγέλλουμε. Αν τα επεισόδια έχουν να κάνουν όμως με τραμπούκους μασκοφόρους, καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Τέλος  ο Γ. Δελλής του ΚΚΕ επεσήμανε: «Καταγγέλλουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις μαθητών. Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό».

 

About Author