Κοροναϊός: Μεγάλη ανησυχία για την Αττική – Τσιόδρας: «Η Αθήνα δεν πάει καλά»

Την έντονη ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα του κοροναϊού στην Αθήνα, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας χθες βράδυ έξω από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων έπειτα από cluster κοροναϊού που εκδηλώθηκε στο γηροκομείο, όπου διαπιστώθηκαν 32 θετικά κρούσματα. «Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Με αφορμή την επίσκεψη στο γηροκομείο, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αθήνα, αναφορικά με τα κρούσματα. Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά» σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και, δυστυχώς, συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Είναι ενδεικτικό πως την ώρα που περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ύφεση της πανδημίας. Κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, και έπειτα από έρευνα στα λύματα της πόλης τις τελευταίες ημέρες. Η συμπρωτεύουσα κατέγραψε την Τετάρτη (30-09) 12 νέα κρούσματα του κοροναϊού. Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 354 κρούσματα κοροναϊού, τα 195 διαπιστώθηκαν στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα.

About Author