Γ. Χουλιάρας: Το επίκεντρο του σεισμού στη Νίσυρο είναι πάνω στο ηφαιστειακό τόξο

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι σεισμολόγοι τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Νισύρου που έδωσε μεγάλη δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε στο Facebook: «Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2.05 μ.μ με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Κώ. Ο σεισμός ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο και έχει το χαρακτηριστικό μεγάλο εστιακό βάθος της τάξης των 150 km. Αυτοί οι σεισμοί συνήθως δεν δημιουργούν μετασεισμικές ακολουθίες και παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο στο εικοσιτετράωρο επιχειρησιακό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Ε.Α.Α με επιστημονικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του».

Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στον enikos.gr ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Το μέγεθος είναι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε μια περιοχή χωρίς σεισμική δραστηριότητα» σχολίασε.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2.05 μ.μ με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Κώ….

Gepostet von Gerasimos Chouliaras am Donnerstag, 1. Oktober 2020

About Author