Ο φόβος της ΜΕΘ- Εξήλθαν υγιείς οι 4 στους 10, οι υπόλοιποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή

Νέα ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέροντας ότι από την αρχή της πανδημίας εισήχθησαν σε ΜΕΘ 487 ασθενείς. Εξ αυτών 79 άτομα παραμένουν διασωληνωμένοι και πως μέχρι σήμερα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 207 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι το ποσοστό θανάτων σε εκείνους που εισήχθησαν στην εντατική αγγίζει το 58%!

Βέβαια, από την άλλη, θα μπορούσε κανείς να προβάλει το αντίστροφο ότι δηλαδή κατάφερε να επιβιώσει το 42% εκείνων, που εισήχθησαν στην εντατική με covid-19. Δημογραφικά στοιχεία δεν έχουμε για εκείνους, που επιβιώσαν, αλλά είναι αναμενόμενο ότι πρόκειται για άτομα κάτω των 65 ετών. Από τους συνολικά 388 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, οι 313 (ποσοστό 80%) αοφορούν άτομα άνω των 65 ετών.

Πέθανε το 58% όσων μπήκαν στην εντατική!

Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποια είναι η γενικότερη κατάσταση της υγείας εκείνων, που εξήλθαν από το νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν δεδομένα από το εξωτερικό ότι η νόσος αφήνει τα σημάδια της στην αναπνευστική λειτουργία. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι από τους 487, που εισήχθησαν σε ΜΕΘ διασωληνώθηκαν οι 470, δηλαδή, διασωλήνωση χρειάστηκε το 96,5% εκείνων, που κρίθηκε ότι έπρεπε να εισαχθούν στην εντατική.

Πηγή: virus.com.gr

About Author