Δημόπουλος: Χρειάζονται άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία

Ο αυξημένος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κοροναϊό προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς. Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να επανδρωθεί το ΕΣΥ, αφού παρά τα μέτρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid-19 αυξάνεται.

«Είναι σημαντικό η θητεία των επικουρικών γιατρών να παραταθεί γιατί καλύπτουν πάγιες ανάγκες».

Ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία στελέχωσης των νοσοκομείων και να καλυφθούν άμεσα καίριες θέσεις. «Χρειάζεται να επιταχυνθεί η στελέχωση».

Αναφερόμενος στα γρήγορα τεστ κοροναϊού και στις αστοχίες που σημειωθήκαν στο κρουαζιερόπλοιο, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι είναι ασφαλή όταν επιβλέπονται από τον ΕΟΔΥ. «Οποιαδήποτε τεστ γίνονται με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ είναι απολύτως ασφαλή». Επιπλέον, τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνονται και να αυξηθεί ο αριθμός τους «δεδομένου ότι θα μπορούσαν να διευκολύνουν και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων».

Σχετικά με τον εμβολιασμό για την γρίπη, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να προηγηθούν των υπολοίπων. «Τα 4 εκατ. παρτίδες εμβόλια επαρκούν για να εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας».

Όσον αφορά τα παιδιά, αυτά που έχουν προβλήματα όπως άσθμα, θα πρέπει να εμβολιαστούν.

About Author