Αστυνομική βία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στη διαδήλωση των συμβασιούχων

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προκειμένου αυτοί να ανέβουν στο πεζοδρόμιο και να ανοίξει ο δρόμος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έπεσε στο έδαφος, καταγγέλλοντας στη συνέχεια πως δέχτηκε κλωτσιά από τα ΜΑΤ στα γεννητικά του όργανα.

Συμβασιούχοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει την κινητοποίησή τους, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό. Προκλήθηκε ένταση, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 300 – 400 συμβασιούχοι παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, «βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται), εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας».

Οι συμβασιούχοι σε δομές υγείας και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ζητούν την παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

About Author