Αναχώρησε από τα Χανιά ο Πομπέο – «Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας» (vid)

Ολοκληρώθηκε το πρωί η  επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να χαιρετίζει το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Πομπέο αποκαλεί την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» και επισημαίνει τη σημαντική πρόοδο που έχουν καταγράψει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξένησε τον κ. Πομπέο, για δεύτερο βράδυ στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του, με επόμενη στάση τη Ρώμη.

Χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πομπέο και οι σύζυγοί τους, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για τη φιλοξενία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ευχαρίστησε στα ελληνικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φιλοξενία του. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδειξε την αληθινή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάικ Πομπέο.

About Author