Μαγιορκίνης: Η Αττική στο επίκεντρο της επιδημίας με 240 κρούσματα σήμερα

Με αναφορά στα στοιχεία της πανδημίας για το τελευταίο 24ωρο ξεκίνησε την αποψινή (29/9) ενημέρωσή του για τον κορονοϊό ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα σήμερα είναι 416, ενώ οι νέοι θάνατοι είναι πέντε. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς παρουσίασαν αύξηση, σε σχέση με τον αριθμό των προηγούμενων ημερών, και ανέρχονται σε 79.

Μετά την παράθεση των παραπάνω δεδομένων ο καθηγητής αναφέρθηκε, γενικότερα, στο δεύτερο κύμα της επιδημίας, το οποίο «εξακολουθεί να προβληματίζει σε παγκόσμια κλίμακα». Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια, πρόσθεσε, ενώ οι θάνατοι που αποδίδονται στην Covid-19 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Όμως η ένταση του δεύτερου κύματος παραμένει «σε υψηλά επίπεδα και στη χώρα μας, με τα κρούσματα να φτάνουν τις περισσότερες μέρες στα 300». Παράλληλα, ενώ σημειώθηκε «παροδική μείωση» του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το προηγούμενο διάστημα, «χθες επανήλθε σε άνω των 70, σήμερα σε 79».

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε, ακόμη, πως ο «7ημερος κυλιόμενος μέσος αριθμός ατόμων που καταλήγουν να μένει τους 5 ανά ημέρα».

Αναφερόμενος στην Αττική, όπου καταγράφονται οι 240 από τις σημερινές μολύνσεις, δήλωσε πως «εξακολουθεί να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος των κρουσμάτων» με το κέντρο της Αθήνας να θεωρείται ότι είναι το πλέον επιβαρυμένο.

About Author