Κραυγή αγωνίας από τον κινηματογράφο «ΑΣΤΥ»

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού απευθύνουν οι Γιώργος και Δημήτρης Στεργιάκης για τη διάσωση του κινηματογράφου Άστυ αλλά και όλων των χειμερινών αιθουσών.

«Βοηθήστε να κρατηθούν ζωντανά τα κύτταρα πολιτισμού της χώρας μας και μαζί ο ιστορικός κινηματογράφος Άστυ, που μόλις έκλεισε 80 χρόνια ζωής, αναφέρουν και ζητούν άμεση και γενναία επιχορήγηση για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε πολιτισμό και κοινωνικότητα και, γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά», υπογραμμίζουν.

Οι Στεργιάκηδες προτείνουν να ανακηρυχθούν οι αίθουσες διατηρητέες, έτσι ώστε να διασωθούν από τον αφανισμό, θυμίζοντας την περίπτωση των θερινών σινεμά που διασώθηκαν με αντίστοιχο τρόπο από τη Μελίνα Μερκούρη. Όχι άλλα δάνεια, αναφέρουν στην επιστολή και τονίζουν: «Τολμήστε να λάβετε σωτήρια μέτρα. Μη στερήσετε από τις πόλεις τη χαρά. Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας έμαθαν οι γονείς μας. Να χαρίζουμε στιγμές ξενοιασιάς, ρομαντισμού και προβληματισμού. Στιγμές πολιτισμού. Σταγόνες ζωής».

About Author