Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αρμένιο ομόλογό του για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, ο Νίκος Δένδιας στην επικοινωνία του με τον Ζόχραμπ Μνατσακανιάν επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και δήλωσε ετοιμότητα για άμεση βοήθεια στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων. Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτήν τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης».

 

About Author