Επικοινωνία Πομπέο-Στόλντενμπεργκ: Χαιρετίζει την επανέναρξη διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο Μάικ Πομπέο.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για τη διατλαντική συνεργασία, την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και τη σημασία της ενότητας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ο Μάικ Πομπέο, από την πλευρά του, χαιρέτισε την ανακοίνωση επανέναρξης διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ τονίζει την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία των Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον κ. Στόλτενμπεργκ πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη –όπου θα συναντηθεί στις 10 το πρωί της Δευτέρας με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια- και τα Χανιά, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, οι συζητήσεις των κ.κ. Δένδια και Πομπέο θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανήρτησε φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Twitter, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, γράφοντας “Πρώτος σταθμός: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα”, και τονίζοντας πως σκοπός της επίσκεψης του είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

About Author