Παγώνη: Ανησυχητικό ότι δημιουργούνται τμήματα Covid-19 σε «Ιπποκράτειο», «Λαϊκό» και «Γεννηματάς»

«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν» σημείωσε μιλώντας στον Θέμα 104,6 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κοροναϊού με τις ιώσεις αυτές». Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 170 νέα περιστατικά μόλυνσης στη χώρα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί, υπογραμμίζοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ποιον όχι».

Σε σχετική ερώτηση που της έγινε για το ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες:

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαϊκό» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς». «Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε», κατέληξε η κυρία Παγώνη.

 

About Author